måndag, december 20, 2010

Julklappstips!

Pepparkakskyrka

Vet du inte vad du ska önska dig - eller ge bort i julklapp? Här får du tre sista minuten tips!

Ett bidrag till BiblFeed!
Önska dig ett bidrag (via Payson )till BiblFeed, Sveriges främsta och oberoende bibliotekscommunity.

För Strindbergfantasten
I KBs butik hittar du sådant som en sidenscarf med motiv ur Strindbergs handskrivna manus till Ockulta dagboken eller servietter föreställande en drinklista från Stockholmskrogen Brända tomten 1935. Bor du utanför Stockholm kan du beställa via e-post butiken@kb.se.

En läsplatta
Elibs blogg finns en lista över några vanliga läsplattor med mer information om varje platta. Köper du läsplattan via någon av internetbokhandlarna får du dessutom ofta med några aktuella e-böcker på köpet. Bokus erbjuder en vita cybookplatta med 3 av höstens bästa böcker, t. ex . Augustvinnaren Sigrid Combuchens roman Spill. De har även en specialdesignad platta med Mons Kallentofts 4 populära deckare. Dessutom har man sänkt priset på Iriver Story, som blev bäst i test i Råd & Rön. Den kostar bara 1995 kr.

fredag, december 17, 2010

Yahoo avvecklar Delicious

delicious

Efter att en bild på en presentation läckt ryktas det nu att Yahoo kommer att stänga ner bokmärkestjänsten Delicious liksom ett antal andra webtjänster som Upcoming och MyBlogLog.
För dig som i dagsläget använder Delicious tipsar jag nedan om några olika sätt att exportera/spara dina bokmärken.

Byta tjänst
Diigo är en bokmärkestjänst där du kan direktimportera dina bokmärken från Delicious.
Google Bookmarks är en annan tjänst som du förmodligen redan använder utan att tänka på det. Så fort du stjärnmarkerar ett sökresultat i Google.com eller en plats i Google Maps/Places, sparas det i Google Bookmarks. Du kan exempelvis importera bokmärken från din browser.

Importera till browser
Genom att exportera dina bokmärken till en HTML fil kan du därefter importera dem i exempelvis din browser.

Jag har personligen använt Delicous i flera år och tycker att det är synd att tjänsten avvecklas eftersom den är användbar på så många plan. Inte bara för att hålla ordning på sina egna favoritlänkar oavsett vilken dator man sitter vid utan för att man kan se hur andra taggar upp webben. Det har även gått att prenumera på taggar eller följa vissa användare, skicka sparade länkar direkt till Twitter och mycket annat. Ännu har det inte kommit ut något officiellt datum för när tjänsten ska stängas ner men varför inte se över dina bokmärken redan idag?

fredag, december 10, 2010

Glögg och rundvandring på Chalmers bibliotek

Tidskrifter

I år gick SFIS Västs traditionsenliga glögg av stapeln på Chalmers bibliotek i Johanneberg. Träffen inleddes med att bitr. bibliotekschef Annelie Janred visade oss runt och berättade om de senaste årens omflyttningar och om hur studenterna egentligen använder biblioteket. Därefter bjöds det på glögg med pepparkakor och lussekatter. Fler bilder här.

torsdag, december 09, 2010

Presentationer från höstkonferensen

Höstkonferens 2010

Hade du inte möjlighet att åka till Uppsala? Nu ligger ett flertal presentationer inklusive produktpresentationer från höstkonferensen uppe på konferenssidan!

tisdag, november 30, 2010

Online och twittrande

Här kommer några fler tips på aktiva twittrare här på Online (uppdateras kontinuerligt)

@sammarshall Intranet & collaboration consultant, http://www.clearboxconsulting.co.uk

@BeccaDavies, http://www.inf.aber.ac.uk/

@LISResearch LIS Research,
Facilitating a co-ordinated & strategic approach to Library and Information Science research across the UK. (Updates tweeted by Hazel Hall & Stephanie Kenna.)
http://lisresearch.org

@karenblakeman, Search & social media consultant, trainer & shambrarian (Google it!). Currently controlled and owned by a tartan tortie cat. http://www.rba.co.uk/wordpress/

@dphansen David Peter Hansen, Documentalist at the African Centre for the Constructive Resolution of Disputes (ACCORD, http://dave.dk

Föreläsare
@dhinchcliffe Internationally recognized business strategist, enterprise architect, keynote speaker, author, blogger, and consultant on Web 2.0, SOA, and next-gen business
http://dachisgroup.com

@leebryant, http://www.headshift.com

måndag, november 29, 2010

Följ Online - online...

Imorgon drar Online Information konferensen i London i gång och jag (@ankix på Twitter) kommer att rapportera här på SFIS Västs blogg. Du vet väl att du kan följa vad som sägs på konferensen via Twitter? Följ #online10 för att hålla koll på diskussionerna före, under och efter. Det kan även vara värt att se om någon av de föreläsare du är intresserad av att följa finns på Twitter. Mary Ellen Bates har t. ex @mebs.
En svensk bibliotekstwittrare som är i till London är @akenyg (Åke Nygren).

SFIS Höstkonferens 2010

Höstkonferens 2010




Man talar allt mer om informationsspecialister, men hur ser egentligen en informationsspecialist ut? Vilken är informationsspecialistens kompetens? Och kan man definiera en gemensam kärnkompetens, som är densamma oavsett informationsspecialisten kallar sig informationsarkitekt, informatiker, omvärldsanalytiker, webbredaktör, dokumentalist, bibliotekarie, arkivarie eller projektledare, och oavsett informationsspecialisten arbetar på ett privat företag, som konsult, på ett stort universitetsbibliotek eller på ett litet specialbibliotek?

Detta var temat för årets höstkonferens i Uppsala, ett samarrangemang mellan SFIS och Institutionen för ABM vid Uppsala universitet. I år tjuvstartade man med ett mingel redan kvällen innan. Ett 15-tal informationsspecialister, produktpresentatörer och en student tog chansen att träffas på trevliga Pipes of Scotland.

Peter Almerud inledde konferensen med att resonera kring vad en informationsspecialist egentligen är. Därefter var det dags för Anna Hellsten Kronander att berätta om hur det är att arbeta som informationsspecialist på ett globalt företagsbibliotek med 62000 anställda.
Petra Wallgren Björk visade på hur sjukhusbibliotekarier har ett mångfacetterat yrke inom vård och forskning.
Ann-Christin Karlén Gramming redogjorde för informationsspecialistens vardag på en större advokatfirma. Alldeles innan lunch var det dags för Elinor Magnusson, som, tyvärr inte kunde vara på plats men som visade på hur en informationsspecialist kan vara en internkonsult och möjliggörare genom en innovativ videopresentation.

Workshops
På eftermiddagen var det dags för workshops utifrån förmiddagens föreläsningar. Flera av förmiddagens föreläsare diskuterade informationsspecialistens kompetensområden utifrån RIPSgruppens dokument och dessa komeptensområden var något man återkom till även under eftermiddagen.

Höstkonferens 2010

Produktpresentationer
Mellan föreläsningarna bjöds det på produktpresentationerna från Nobicon Nordic AB, LM Informationstjänst, Ebsco och Swets.

Swets stipendium

Swetsstipendiet 2010.
Camilla Hertil Lindelöw tilldelades 2010 års Swetsstipendium för att hon ska kunna besöka några EU-institutioner i Luxemburg och Strasbourg för att studera EU:s informationsproduktion. I förlängningen kan Camilla därmed få verktyg att bättre kunna hjälpa forskare och studenter i deras sökande efter EU-information. Juryn tyckte att ämnet var intressant och att syftet med studieresan var angeläget och man bedömde även att Camilla Hertil Lindelöw har goda förutsättningar både att använda den kunskap hon får i sitt arbete och att sprida den till andra informationsspecialister.

SFIS extra årsmöte
Den fullmatade dagen avslutades med ett extra årsmöte där man klubbade igenom en reviderad budget och några stadgeändringar.

fredag, november 26, 2010

The Visibility and Invisibility of Librarians

To deliver a user experience that really has meaning, librarians must provide deeply personal and private value, as well as demonstrate larger social need. There is much labor to be done at both ends of this continuum. But first, we ought to lay out all the dimensions of “reference user experience.”

Här kommer en läsvärd artikel som handlar om vikten av att synas som informationsspecialist!

The Visibility and Invisibility of Librarians

Artikeln är skriven av James LaRue, chef på Douglas County Libraries, CO. han är flitig skribent och debattör vad det gäller biblioteksfrågor.

torsdag, november 18, 2010

Britt Bergh har avlidit

Årsmöte 2003
Britt Bergh (till vänster) tillsammans med Ingrid Alexandersson vid årsmötet 2003

Britt Bergh har hastigt lämnat oss vid en ålder av 58 år. Britt var verksam i SFIS Västs styrelse under 10 år, som suppleant 2000, vice ordförande 20001, ordförande från 2002 och nu sekreterare sedan 2008. Britt var mycket engagerad i föreningen. Bland mycket annat var hon drivande bakom de årliga SFIS-minglen vid Bok & Bibliotek, och tog initiativ till en rad kurser, utflykter och andra aktiviteter.
Hon ställde alltid upp, ingenting var svårt eller besvärligt, alltid glad och positiv. Britt var också engagerad i Juridik och samhällegruppen inom SFIS Väst, och aktiv deltagare i läsecirkeln.

Saknaden är oerhörd!

Lars-Håkan Herbertsson, ordförande SFIS Väst

Begravningen sker i enskildhet men för den som vill hedra Britt önskar familjen en gåva till SOS barnbyar istället för blommor.

Välkommen till glöggmingel 8 december

SFIS Väst bjuder in till glöggmingel på Chalmers bibliotek onsdag 8 december, kl 17-19.

Utöver trevligt minglande med kollegor, så får vi chansen att titta på den nya "tysta läsesalen" och höra bibliotekschef Annika Sverrung och annan personal berätta om vad som händer på Chalmers bibliotek - bland annat om Chalmers Open Access Policy, publikationsdatabasen CPL och bibliotekets satsning på sociala medier.

SFIS Väst bjuder på glögg (alkoholfri) och lite gott därtill.

Dag: Onsdag 8 december
Tid: Kl 17 - ca 19
Plats: Chalmers bibliotek, samling i entréhallen vid informationsdisken
Karta över Chalmers: http://www.chalmers.se/HyperText/Kartor.html

Anmäl dig till Lars-Håkan Herbertsson: lars-hakan.herbertsson@chalmers.se
Senast 6 december.

Varmt välkomna!

måndag, november 15, 2010

Läsplattedag på Chalmers bibliotek

Demonstration

Förra veckan arrangerade Chalmers bibliotek en föreläsning och demonstration av läsplattor och surfplattor för studenter och anställda. Syftet var att inforera om de e-böcker som Chalmers bibliotek köper tillgång till samt ge möjlighet att prova olika typer av surf- och läsplattor.
Under förmiddagen höll Harriet Aagaard en öppen föreläsning om läsplattor just nu och studieläsning. Efter lunch fick man möjlighet att klämma på plattor som Kindle DX, Sony Reader, Cybook Gen3, iPad, Galaxy Tab.


Anki & Ipad

Själv drabbades jag av ett kraftig habegär efter en Ipad som förhoppningsvis kommer till Sverige innan jul. Fler bilder här.

onsdag, november 10, 2010

Chalmers bibliotek börjar blogga!

Chalmers Library

Bild på Chalmers bibliotek : anglerud

När jag var på Chalmers bibliotek för att klämma på läs- och surfplattor (rapport kommer) så berättade Linnea Sjögren att Chalmers bibliotek inte bara twittrar utan även precis har börjat blogga. Tanken är att man ska blogga om projekt, utvecklingsarbete, idéer, konferenser och annat som man tror är intressant även för andra att läsa. Det kommer att handla om open access, bibliometri, katalogutveckling, sociala medier, statistik, intranät, pedagogik, appar och mycket mer.
Än så länge är det främst Linnea Sjögren och Jonas Gilbert som bloggar men listan på skribenter kommer att fyllar på allt eftersom.

tisdag, november 09, 2010

SFIS Höstkonferens - i år med förmingel!

IFLA girls

Ska du gå på SFIS Höstkonferens i Uppsala? Ta chansen att träffa nya och gamla kollegor på minglet kvällen innan. Och ta gärna med kollegor som är intresserade av att bli medlemmar i SFIS! Vi ses på Pipes Of Scotland, Kungsgatan 27, puben ligger i anslutning till Hotel Uppsala.

Minglet börjar kl 17-> För den som är lite småhungrig har puben AFTER WORK fram till 19.00. Plockbuffe inkl 40 cl Falcon Exp. alt 1 glas vin eller alk.fri dryck för. 39.

Mer info finns på http://www.pipesofscotland.se/ och på Biblfeed. Värdinna för minglet är Ann-Christin Karlén Gramming (som kommer att ha en ljusblå IFLA-tröja på sig :-)

torsdag, oktober 21, 2010

29 okt nytt datum för lunchbokcirkel

Vi har fått byta datum för SFIS Västs lunchbokcirkel till fredag 29 oktober (tidigare datum 21 oktober). Då är ni välkomna att diskutera boken "Pedagogiskt arbete i teori och praktik" över en lunch på SCA kl 12-13.
Kontakta Elinor Magnusson för anmälan och mer information (kontaktdata, se bloggpost om boklunchen längre ned).
Välkomna!

måndag, oktober 18, 2010

Patentkurs med SFIS Väst 9 november

Nu har du chans att lära dig mer om patent, hur systemet är uppbyggt och framför allt hur du söker i olika databaser. Tisdag 9 november kommer Ann-Sofie Åhlander från Informationssökning och Bibliotek på Volvo Technology och berättar om:

• Patentsystemet, dess syfte och funktion
• Nationella och internationella patent
• Klassystemet
• Söksystem, gratis patentdatabaser
• Sökstrategier

Det finns även möjligheter att ställa frågor till Ann-Sofie.

SFIS bjuder på smörgås och kaffe/te.

Arrangemanget är kostnadsfritt för medlemmar. Icke-medlemmar betalar 200 kronor.

Dag: Tisdag 9/11
Tid: Samling 17.15. Kursen startar kl 17.30 och slutar 19.30
Plats: Chalmers Bibliotek, Seminarierum 1
Se karta här.

Anmälan skickas som e-post till Lars-Håkan Herbertsson:
lars-hakan.herbertsson@chalmers.se
Senast 5/11.

Varmt välkomna!

torsdag, september 16, 2010

SFIS mingel på Bok & Bibliotek 23 sep.

Alldeles som vi brukar bjuder SFIS in till mingel under Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg. Vi träffas torsdagen 23 september i rum R35 på tredje våningen i Svenska mässan. Passa på att träffa kollegor över ett glas vin med tilltugg. Välkomna att mingla mellan 17.00 och 19.00!

Lokalen är samma som förra året. Så här hittar du:
http://www.svenskamassan.se/index.asp?section=meetings&subsection=10_moteslokaler&page=40_planskiss
(Klicka på bilden för Plan 2 - den visar även Plan 3 där R35 finns med).

Intresseanmälan till minglet skickas som e-post till:
ingela.aberg@volvo.com
Anmälan är inte bindande.

Välkommen hela dagen!
Givetvis har SFIS också tillgång till lokalen under hela torsdagen. Från klockan 9.00 till 19.00. Så om du blir trött i benen, vill äta din lunchmacka i lugn och ro eller bara känner för att titta in är du hjärtligt välkommen!

Frågor?
Kontakta Britt Bergh på telefon 031-732 74 30 eller 0705-19 44 40 eller Eva Ekman på telefon 010-516 66 00 eller 0704-77 47 50.

Varmt välkomna!

onsdag, september 15, 2010

Nu startar SFIS Väst höstens bokcirkel

Vad undervisar vi om på bibliotek?
Hur undervisar vi?
Varför undervisar vi om det vi gör?
Vilken pedagogisk roll har biblioteket och bibliotekarien?






Torsdag 21 oktober kl 12-13 träffas vi på SCA i Eklanda och prata om boken "Pedagogiskt arbete i teori och praktik", red. Birgitta Hansson och Anna Lyngfelt. Alla läser ett-tre valfria kapitel och sedan berättar vi om och diskuterar de kapitel vi läst.

Om boken
Boken ingår i skriftserien om biblioteksutveckling i samarbete med Svensk Biblioteksförening. Texterna är skriva av bibliotekarier och undervisningsverksamma forskare. Exemplen är hämtade från högskoleområdet, men är lika aktuella för arbete inom gymnasieskola eller folkbibliotek. Läs bokens innehållsförteckning här.

Anmäl dig till Elinor Magnusson på telefon o31-746 13 88 eller e-post elinor.magnusson@sca.com. Sista anmälningsdag är 19 oktober.

måndag, september 06, 2010

Lär dig mer om analysmetoder med SFIS Omvärldsnätverk, 22 sep i Göteborg

Temat för nätverkets första träff är analysmetoder och som värd står Aitellu. Under dagen blir det presentation av Aitellus tjänster och produkter, av analysarbete på Vattenfall (Jan-Olof Grannas) och Nycomeds arbete med omvärldsanalyser (Charlotte Håkansson).
Träffen är öppen för medlemmar i SFIS Omvärldsnät (medlemsskap i nätverket kräver medlemsskap i SFIS). Sista anmälningsdatum är 10 september. Läs mer på SFIS hemsida.
http://www.sfis.nu

måndag, maj 10, 2010

SFIS Västs vårutflykt - med Mediebarometern

Onsdag 26 maj samlas vi hos Nordicom som berättar om svenskarnas medievanor utifrån resultat från nya "Mediebarometern 2009" (publiceras under maj). Här får vi svar på frågor som: Läser folk fortfarande tidningar? Och läser man i så fall främst på nätet eller på papper? Tittar vi fortfarande på TV? Vem läser respektive lyssnar på böcker? Och hur är det nu med alla sociala medier, vem och hur stor andel av befolkningen använder dem? Mediebarometern är en årlig medievaneundersökning som startade 1979 och därmed kan visa på trender över trettio år.
Efteråt promenerar vi till Hallandsgården i Slottsskogen där vi bjuds på smörgås och kaffe/te. Var snäll och meddela önskemål om vegetarisk kost/eventuella allergier.

Tid: Onsdag 26 maj kl 16.00
Plats: Nordicom, Seminariegatan 1B, i det nya 'Mediehuset' som ligger bakom Annedalsseminariet.
Hållplats: Seminariegatan, Olivedalsgatan eller Linnéplatsen.

Anmälan till: Eva Harrie, e-post eva.harrie@nordicom.gu.se
eller tel 031-786 4658, senast 20 maj.


Välkomna!

måndag, april 26, 2010

Fullbokat på Verktyg i vardagen 3

Vad kul att intresset för "Verktyg i vardagen 3 - Att arbeta praktiskt med sociala medier är så stort"! Tack för alla anmälningar och varmt välkomna måndag 3 maj.
För er som inte hunnit anmäla er måste vi tyvärr meddela att seminariet hunnit bli fullbokat. Lokalen räcker inte till för fler. Men nu dröjer det inte länge förrän det är dags för SFIS Västs årliga vårutflykt, så håll utkik efter mer information!

måndag, april 12, 2010

Verktyg i vardagen 3 - Att arbeta praktiskt med sociala medier

Dags för en ny omgång av verktyg i vardagen. Ann-Christin Karlén, informationsspecialist på Advokatfirman Vinge, berättar mer om hur du kan använda dig av sociala medier för omvärldsbevakning och informationsspridning.
Seminariet är en uppföljning av de två tidigare seminarierna i samma serie som hölls 2008 och 2003, och mycket har hänt sedan sist.
Tankar, frågor och önskemål inför seminariet skickas med fördel till @SFISvast på Twitter

Var: Advokatfirman Vinge . Nils Ericssonsgatan 17 i Göteborg. 4:e våningen. Hållplats Drottningtorget, Brunnsparken eller Nordstan.

När: Måndag 3/5 kl. 17.00-18.00

Kaffe och lättare smörgås serveras.

Avgift: Gratis för medlemmar, 200 kr. för övriga

Anmälan till Ann-Christin senast den 28/4, e-post: ann-christin.karlen@vinge.se

fredag, april 09, 2010

Ny ordförande och ny styrelse i SFIS Väst




Hej medlemmar och alla andra!
Jag heter Lars-Håkan Herbertsson och är ny ordförande i SFIS Väst. Jag jobbar i den globala biblioteksorganisation hos AstraZeneca, inom gruppen Licensing & Delivery. Jag sitter i Mölndal. Inom SFIS har jag varit aktiv i många år. Åren 2000-2004 var jag sekreterare i Väst, och 2004-2010 satt jag i nationella styrelsen. Nu är jag tillbaks i Väst igen.

De övriga styrelsemedlemmarna hittar du på http://www.sfis.nu/, där du också hittar mer information om föreningen, kalenderium etc.

Jag vill flagga upp för vårens aktiviteter, båda i maj: Verktyg i vardagen 3 (om att arbeta praktiskt med sociala medier) och den årliga vårutflykten. Information kommer, håll utkik i din maibox, på SFIS hemsida, här på bloggen samt på Twitter.

Styrelsen tar tacksamt emot synpunkter och idéer till aktiviteter. Hör av er. Kontaktuppgifter finns på SFIS.nu

torsdag, februari 04, 2010

Årsmöte 2010

Custom Kindle screensaver: "I Drink Your Bookshelf"

Bild: Scurzuzu

Till alla medlemmar i Svensk Förening för Informationsspecialister (SFIS Väst).

Kallelse till Årsmöte onsdagen den 24 februari kl 17.00 i Vätgas Sveriges lokaler på Drottninggatan 29 i Göteborg.
Vi startar mötet med rundvandring i Vätgas Sveriges lokaler och omvärldsanalytiker Magnus Karlström berättar om verksamheten där.

Efter årsmötesförhandlingar kommer bibliotekarie Clara Nyström, som är en av Sveriges ledande experter på läsplattor och berättar om de olika modellerna som nu finns på marknaden. Vid detta tillfälle tar hon bl.a. upp skillnaden mellan de olika sorterna, för- resp. nackdelar, vilka böcker man kan läsa på vilken läsplatta. Hon har även med sig olika läsplattor som vi får prova på.


Därefter avslutar vi kvällen genom att vi vid 19-tiden gemensamt går till Freddy´s på Drottninggatan 31 och äter något gott, som vi själva bekostar. (Under årsmötesförhandlingarna kommer du att bjudas på frukt)

Anmälan sker till Britt Bergh senast den 19 februari på britt.bergh (at) dom.se telnr: 031-732 74 30 Ange också om du följer med till Freddy´s så att vi kan boka bord.

torsdag, januari 28, 2010

Kommande bokcirkel Pedagogiskt arbete i teori och praktik


Vad undervisar vi om på bibliotek? Hur undervisar vi? Varför undervisar vi om det vi gör? Vilken pedagogisk roll har biblioteket och bibliotekarien?
Nästa bok i bokcirkeln blir Pedagogiskt arbete i teori och praktik , en samling texter skrivna av bibliotekarier och undervisningsverksamma forskare. Boken ingår i skriftserien om biblioteksutveckling i samarbete med Svensk Biblioteksförening.
Exemplen är hämtade från högskoleområdet men är lika aktuella för arbete inom gymnasieskola eller folkbibliotek. Boken är redigerad av Birgitta Hansson, ansvarig för stödet i informationskompetens vid Örebro universitet och är lärare i högskolepedagogiska kurser och Anna Lyngfelt, docent i litteraturvetenskap och verksam som pedagogisk utvecklare vid Göteborgs universitetsbibliotek.
Mer information om tid, plats och vem man skall anmäla sig till kommer snart!

onsdag, januari 13, 2010

Jämför olika sökmotorer








Även om vi inte gärna vill erkänna är det nog rätt många av oss som använder samma sökmotor för det mesta. I slutet på december skrev Search Engine Land en artikel om 4 jämförelseverktyg som man borde känna till.
I artikeln tar författaren upp verktyg som Search3, Googawho?, Panabee och Maps Compare.
Först testade jag Search3 som hade ett snyggt gränssnitt men som inte alltid gav så många träffar ¨på svenska sökord.







Googawho? gav bättre resultat men också träffar på annonser som kanske inte var så relevanta. Intresserad av att köpa en väst? Tjänsten får ändå plus för att man kan jämföra träffar från 8 olika sökmotorer.
Med Panabee kan man jämföra ett stor antal sökverktyg inom olika områden, exempelvis videotjänster eller bildleverantörer, och även spara egna "favorit sökverktyg" som man vill använda för att jämföra träffar. Detta känns som den mest användbara tjänsten.
Maps Compare är en kul verktyg. Här jämför du 4 olika kartor, Google Maps, Google Earth, Bing och Yahoo. När du zoomar in på en karta zoomar dessutom alla övriga kartor.

Testa själv!

tisdag, januari 12, 2010

Dags för årets första bokcirkel




Den 27 januari kl. 12-13 träffas vi hos Helena Vallo på Länsrätten och diskuterar boken Planerad Kommunikation av Peter Eriksson.

Om boken
”Planerad kommunikation" ger en heltäckande beskrivning av effektivt arbete med kommunikation som strategiskt ledningsstöd i företag och organisationer. Boken beskriver metoder för att skapa effektiva relationer med anställda, massmedia, marknad, samhälle och finansvärld. Särskilda avsnitt tar upp omvärldsförändringar, analys, strategi, planering, policies och utvärdering av kommunikationsinsatser. Boken behandlar även förändringsprocesser, företagskulturer och kommunikativt ledarskap. Den belyser också hur arbetet på en informationsavdelning bör byggas upp.

Anmäl dig till Helena Vallo på telefon: 031 - 732 72 36.

Boktips!
Vill du läsa mer om böckerna som vi har diskuterat på tidigare bokcirklar finns de listade på SFIS webb. Hör gärna av med förslag med böcker till kommande bokcirklar!