fredag, december 17, 2010

Yahoo avvecklar Delicious

delicious

Efter att en bild på en presentation läckt ryktas det nu att Yahoo kommer att stänga ner bokmärkestjänsten Delicious liksom ett antal andra webtjänster som Upcoming och MyBlogLog.
För dig som i dagsläget använder Delicious tipsar jag nedan om några olika sätt att exportera/spara dina bokmärken.

Byta tjänst
Diigo är en bokmärkestjänst där du kan direktimportera dina bokmärken från Delicious.
Google Bookmarks är en annan tjänst som du förmodligen redan använder utan att tänka på det. Så fort du stjärnmarkerar ett sökresultat i Google.com eller en plats i Google Maps/Places, sparas det i Google Bookmarks. Du kan exempelvis importera bokmärken från din browser.

Importera till browser
Genom att exportera dina bokmärken till en HTML fil kan du därefter importera dem i exempelvis din browser.

Jag har personligen använt Delicous i flera år och tycker att det är synd att tjänsten avvecklas eftersom den är användbar på så många plan. Inte bara för att hålla ordning på sina egna favoritlänkar oavsett vilken dator man sitter vid utan för att man kan se hur andra taggar upp webben. Det har även gått att prenumera på taggar eller följa vissa användare, skicka sparade länkar direkt till Twitter och mycket annat. Ännu har det inte kommit ut något officiellt datum för när tjänsten ska stängas ner men varför inte se över dina bokmärken redan idag?

Inga kommentarer: