måndag, maj 09, 2016

SFIS seminarium den 22 april hade Att arbeta över gränser som tema.

Vi fick höra om två olika sätt att arbeta i ett distansteam. Elisabeth Ejemyr och Ann-Christin Karlén från Vinge advokatbyrå berättade om deras sätt att arbeta och Erica Hellberg och jag, Elinor Magnusson, berättade om hur vi arbetar. Alla vi fyra tycker att det går bra att arbeta så här. Dels känner vi varann sedan länge, det underlättar när man att ta kontakt. Att bara titta in hos sin kollega för att fråga om något, det finns inte längre, det kräver mer ”ansträngning” att ringa. Ett Lyncmeddelande är lite spontanare och enklare, ...”Är du upptagen? ... Kan jag ringa?” ”Jag ringer om fem” kan bli svaret.

Elin Nord berättade om att kliva över en gräns, att gå från folkbibliotek till universitetsbibliotek. Hon delade med sig av sina rädslor före bytet och de insikter hon fått efter bytet. Många farhågor kom på skam och insikterna verkar ha stärkt henne. Det är bra att byta arbetsplats, dessvärre finns det inte så många tjänster som informationsspecialister. Det gör att man stannar där man är, mycket för att man ofta har ett väldigt intressant jobb.

Årets LM Award delades ut, denna gång till Anna Wilner. Hon ska besöka konferensen som anordnas av European Association for Health Information and Libraries (EAHIL) ijuni i Sevilla http://www.bvsspa.es/eahil2016/. Konferensen handlar om e-hälsa och det ska bli mycket intressant att läsa hennes rapport därifrån.


Anna Wilner tar emot LM Award.
Sylvia Hagman Hoffman, Lifos/Migrationsverket, fick mycket välförtjänt Årets Informationsspecialistutmärkelse. Vi fick höra om det viktiga arbete man gör på Lifos för att ge så bra bakgrundsinformation som möjligt till Migrationsverkets beslut.

Gå in på Svensk Förening på Informationsspecialister på Facebook. Där finns fler bilder och utförligare referat från seminariet.

Elinor Magnusson

Inga kommentarer: