måndag, maj 18, 2015

På utflykt med SFIS Väst: Foton från en härlig marsdag på Louisiana och Blixen-museet


Lördag 28 mars åkte SFIS Väst på utflykt till Danmark. På programmet stod både Karen Blixen-muséet och Louisiana, två spännande muséer utmed Själlandskusten. Och bättre sent än aldrig, här nedan kommer några bilder och intryck från resan.

Klockan åtta avgick en fullsatt buss från Götaplatsen i Göteborg för en heldagsutflykt arrangerad av Svensk Biblioteksförening, personalföreningen på UB och SFIS Väst. Valet var fritt att ägna hela dagen åt Louisiana eller först se Blixen-museet och avsluta med Louisiana.

På Blixen-muséet bjöds vi in i Karen Blixens författarhem och fick ta del av hennes liv i bilder samt titta på manuskript, teckningar och brev. En promenad i trädgården med picknick kan också rekommenderas.

Här är det! (Foto Ingrid Johansson)Förr hälsade Karen Blixen välkommen (Foto Ingrid Johansson)
 På Louisiana visade huvudutställningen den tyska konstnären Karen Modersohn Beckers (1876-1907) målningar och teckningar av landskap (gärna björkar), människor och självporträtt. Läs mer och se bilder på Louisianas webb.

(Foto Evelina Ramm Wikström)
 Trots gråvädret utomhus gick det inte att motstå en trädgårdsvandring, eller snarare skulpturvandring, på Louisiana.

På Louisiana finns dessutom alltid delar av den permanenta samlingen att njuta av. Här nedan står en av Alberto Giacomettis långsmala figurer på sin ständiga utkikspost med vy över dammen.

(Foto Felicia Dahlqvist)

När Louisiana stängde vände bussen åter mot Göteborg och några timmar senare var vi tillbaka på Götaplatsen, mätta av alla kulturintryck - och av en och annan dansk 'kransekage'.

Kvällssol över Öresund på hemvägen (Foto Felicia Dahlqvist)En fantastisk dag. Blir det en repris, eller en annan utflykt, ta chansen och åk med!

Inga kommentarer: