måndag, januari 17, 2011

Årsmöte och studiebesök på SND 21 februari

SFIS Väst välkomnar alla medlememmar till årsmöte måndagen 21 februari. I samband med årsmötet besöker vi SND, Svensk nationell datatjänst, som berättar om sin verksamhet och visar oss runt i sitt hus.

SND har i uppdrag från Vetenskapsrådet att samordna forskningsdatabaser inom samhällsvetenskap, humaniora och medicin. SND ska också ge stöd till svensk forskning genom att underlätta och utveckla forskares tillgång till data i och utanför Sverige och även ge stöd under hela forskningsprocessen. Viktiga delar är att skaffa sig en god överblick över vilka forskningsdatabaser som finns idag - och att sträva efter full kännedom om vad som kan komma i framtiden. Läs mer på www.snd.gu.se

SND har sina lokaler i Gregerfeltska villan som uppfördes på 1870-talet av stadsarkitekt Victor von Gegerfelt som hans och familjens privatbostad. Huset blev byggnadsminne 1967.

Program: Vi inleder med årsmötet, därefter berättar SNDs personal om verksamheten och guidar oss runt i huset. Efteråt minglar vi i den vackra mellanvåningen med träpaneler, fantastiska kakelugnar och knarriga golv. SFIS bjuder på kaffe/te och lättare smörgås.

Var: Svensk nationell datatjänst, Gegerfeltska villan, Arkitektgatan 3, Göteborg. Hållplats Grönsakstorget. Se mer: www.snd.gu.se/sv/om-oss/kontakta-oss

När: Måndag 21/2 kl 17.00-ca 19.00

Anmälan till Eva Harrie senast onsdag 16 februari, e-post eva.harrie@nordicom.gu.se

Inga kommentarer: