måndag, september 15, 2008

Mingel och mycket på mässan!


Traditionsenligt anordnar SFIS Väst mingel under Bok- och Biblioteksmässan. I år äger minglet rum torsdagen den 25 september på Svenska Mässan (andra våningen).

Ta tillfället i akt att träffa kollegor över ett glas vin med tilltugg. Välkomna att mingla mellan 17.00 och 19.00!

Hur hittar man till lokalen?
Lokalen, R23, ligger på andra våningen på Svenska Mässan.


Intresseanmälan till minglet skickas som e-post till:
ingela.aberg@volvo.com senast tisdag den 23 september.
Anmälan är inte bindande.

FAVORIT I REPRIS!

Precis som förra året kommer SFIS också att ha tillgång till lokalen (R23) under hela torsdagen! Från klockan 9.00 till 19.00. Så om du blir trött i benen, vill äta din lunchmacka i lugn och ro eller bara känner för att titta in är du hjärtligt välkommen! Dessutom har vi i år...

NYTT FÖR I ÅR!

Kom till R23 och lyssna på:

Kl.12: ”Köp inte den här boken!”
Ett helt år utan shopping? 365 dagar utan cafébesök och nya kläder? 52 veckor utan att handla böcker, tidningar och skivor? Kan du tänka dig det? Ann-Christin, bloggare och bibliotekarie berättar medryckande och inspirerande om sina upplevelser som "konsumtionsrebell". Hon avstod under år 2007 att köpa annat än det mest livsnödvändiga. Detta köpstoppsprojekt har nu resulterat i den uppmärksammade boken "Köp inte den här boken".
- Ann-Christin Karlén Gramming, bibliotekarie på Advokatfirman Vinge

Kl.13: ”Hur kan man bygga gemenskap på nätet?”
Lär dig mer om sociala nätverkstjänster som verktyg för samarbete. Åke Nygren berättar, med Ning som exempel, hur du som bibliotekarie eller informationsspecialist kan använda sociala nätverkstjänster i ditt dagliga arbete.
- Åke Nygren, projektledare på Regionbibliotek Stockholm

Kl.14: ”Nyttovärdering av bibliotek”
Bibliotek behöver inte bara kärlek. De behöver ekonomistyrning också, med allt vad det innebär av mätning, utvärdering och nyckeltal. Och när man dödsföraktande kastar sig i famnen på controllers och redovisningskonsulter, så upptäcker man att de tar emot en med öppna armar! Kom och lyssna på våra erfarenheter av samarbete med “den andra sidan”, en mesallians som gav oss nya verktyg för att visa på nyttan av biblioteksverksamhet.
- Viveca Nyström, konsult med egen firma och Linnéa Sjögren, bibliotekarie/digitala tjänster på Göteborgs Stadsbibliotek

Inga kommentarer: